Kitchen Design For Beginners: Get Started Now!
Hoe om jou eie kombuis te ontwerp
Gebruik sjablone Vir Ontwerp
Pas die verskillende individuele komponente van die kombuis into your outline is an exact, and exacting, process in which guesswork shouldn’t feature. Prepare card of plastic cut-outs, or templates, of every major item. These should be carefully drawn to scale for the design.
Onder jou uitknipsels sal een elk vir die wasbak, stoof en yskas wees; en ander vir die verskillende vorms en groottes van stooreenhede en werkoppervlaktes. Afhangende van die aard en omvang van jou skema, benodig jy dalk ontwerpsjablone van 'n tafel, bankie, stoele, skottelgoedwasser, mikrogolfoond, vrieskas en wasmasjien. Beweeg dit om die vloerplan en skommel die kombinasies. As 'n deel van die noodsaaklike figuursaag nie gemaklik pas nie, begin weer van die begin af eerder as om jouself in 'n gefrustreerde waansin te verwar.
Pas die toestelle in
Stel die presiese werkdriehoek vas met jou wasbak, stoof en yskas. Wanneer jy 'n konfigurasie ontwerp waarvan jy hou, jongleren met die klein toestelle en besluit watter vrystaande moet wees en watter ingebou. Hierdie besluit sal 'n groot verskil aan jou uitleg maak, wat die kombuis se bergingskapasiteit en die rangskikking van sy werkoppervlakke beïnvloed. Gee noukeurig aandag aan die besonderhede: hoe gaan die deure en laaie oopmaak? Sal die skottelgoedwasser se deur inmeng met die stoordeur onder die wasbak? Is die mikrogolfoond gerieflik geplaas? Hou in gedagte dat hierdie altyd aan die linkerkant skarnier is. Wanneer jy die reëling het wat jy wil hê, pas dit met presisie toe op die plan.
Pas die werkoppervlaktes in
Having positioned the appliances, plot the design layout of the countertops. These come in a range of standard widths and, generally speaking, provide the practical links between your major appliances, allowing you room for food preparation and washing up. If space is a problem, experiment with combinations of uses to which you can put a particular work surface. You could, for example, consider installing pull-out counters or think about space-saving corner units. A lot can be achieved with a little ingenuity.
Die twee noodsaaklikhede: Eerstens het jy baie elmboogruimte regs en links van die wasbak nodig, selfs al is jy van plan om 'n skottelgoedwasser te installeer. Tweedens sal jy soveel werkspasie as moontlik aan elke kant van die stoof nodig hê – nie net as tydelike akkommodasie vir warm kos en borde nie, maar vir sny, gebak maak, slaai-meng en die vele kosvoorbereidingstake.
These are the most important work areas, but the fridge comes a close third. If possible, try to fit in a small surface to hold items taken from the fridge.
Die hoogtes van die werkoppervlaktes word, om ooglopende redes, deur die hoogte van die kok bepaal. Oppervlaktes moet oor die algemeen ongeveer 75 mm onder die elmboog wees vir gemak, maar werkblaaie wat benodig word vir spesiale take wat afwaartse druk behels – byvoorbeeld meng of rol – moet ten minste sowat 75 mm tot 100 mm laer wees. Hou in gedagte dat baie ingeboude toestelle ontwerp is vir werkblaaie op die 'gemiddelde' hoogte onder die elmboog. 'n Standaardhoogte vir toonbanke in 900 mm. Die breedte van die eenhede is ook uiters belangrik – net 'n paar sentimeter kan 'n groot verskil maak aan die kapasiteit van werkoppervlaktes.
Also make sure you plan for enough working space for each essential kitchen task.
Pas die eenhede in
Dit is die laaste van die hoofkomponente wat geïnkorporeer moet word. Hier – en tot 'n mate ook in die keuse en posisionering van toestelle – is hoogte en breedte net so belangrik soos diepte.
Dit is belangrik om jou te probeer bepaal vereistes as accurately as you can, using achecklist as a reference. Consider each working area in turn: decide what needs to be stored, and where. How much base and wall storage space do you wil hê around the sink? In the vicinity of the stove? Where should the dry goods be stored and what about cleaning material and equipment? Do you prefer to hang utensils on the wall or to tuck them away in a base unit? Do you prefer open shelving to cabinets?
'n Klein wenk wat 'n groot verskil aan algemene werkdoeltreffendheid kan maak: ontwerp om jou stoorbehoeftes te oorskat by die beplanning stadium. Kombuise is geneig om toerusting en toerusting oor die jare te versamel, so nadat jy uitgewerk het hoeveel stoorplek jy dink jy sal benodig om mee te begin, voeg 10 tot 20 persent by die syfer.
>
>
One Comment